Welkom!

Welkom op onze blog over onze reis naar Zuid-Amerika! Hier kunnen jullie informatie vinden over onze reis door Zuid-Amerika en onze voorbereiding.

When we leaving you ask?

Vijf december 2011 stijgt onze vlieger op. Ik ben zeer benieuwd of we op dat moment ook effectief op die vlieger zullen zitten. Het boeken van een enkel ticket is, zoals we weldegelijk beseffen, niet zonder risico. Dit is onder andere één van de redenen (naast het feit dat het daar dan ook hoofdseizoen is) waarom onze eerste maand op het Zuid-Amerikaanse continent redelijk gedetailleerd zal worden voorbereid. Met een grondige voorbereiding (op papier, not just in the head) en heel wat boekingen en reservaties op zak hopen we de juiste mensen te kunnen overtuigen van onze goede intenties: “Neen, wij wensen niet voor eeuwig in Argenitinië te verblijven. We wanna see the world miss!” Dus ja, hopen dat dat enkel ticket ons niet aan de grond houdt.

Waarom dan een enkel ticket?

Hier is heel veel overleg en research aan voorafgegaan. Kopen we een retour? Terug vanuit Argentinië? Vanuit een ander land? Welk dan? Wanneer dan? Wat zijn de kosten voor het verzetten van de terugdatum (no way dat wij immers nu al weten wanneer we terugkomen)? Gewoon een retourtje kopen en niet ‘retouren’ bleek na wat research de populairste tactiek. Een tactiek die ons minstens 250 per ticket zou kosten. 500 euro uit ons budget dus. Best een dure tactiek. Is dat de prijs voor zekerheid? Wanneer ook blijkt dat het in de eerste plaats de luchtvaartmaatschappijen zelf zijn die bij het inchecken moeilijk doen, leek die 500 euro ons ‘even more a waste of money’. Duim dus voor ons, die vijf december omstreeks 16 uur, wanneer we hoogst waarschijnlijk in discussie treden met een Italiaanse groundhost(ess) (we vliegen met Alitalia).

Waarom Argentinië?

Het originele plan (toen we nog groots en duur durfden denken) was om van het uiterste zuiden naar het uiterste noorden te reizen. Ushuaia, Argentinië to Alaska, USA. Sounds nice right? Enkele stappen verder in het plannen bleek Buenos Aires een must see, maar uit de richting indien we via Chili omhoog wilden gaan. En dan spreek ik nog niet over Peninsula Valdes, a must see for wildlife, but a pain in the ass to our itinerary. En is Ushuaia werkelijk de moeite? Een trip naar Antartactica zit er wegens budgettaire redenen toch niet in en dit is nu net de hoofdreden waarom een bezoek aan Ushuaia de moeite is. Ok, new plan! We vliegen op Buenos Aires en reizen vervolgens even zuidwaarts naar Peninsula Valdes om vervolgens, overwegend Chileens, Patagonië aan te doen. De weg naar boven kan dan volledig via Chili.

Helemaal naar boven?

We moeten het toegeven, naarmate ons budget meer vorm kreeg, bleek ons groot zuid-noord plan toch wat overmoedig. Daarom besloten we toch vooral op Zuid-Amerika te focussen (Midden-Amerika zal voor een andere keer zijn). Zonder het eerst te beseffen bleek ons droomtraject volledig langs de Andes te liggen (vandaar ook onze blognaam). We hopen wel nog steeds de reis te kunnen afronden in het wereldvermaarde (uhum) Delavan, Wisconsin (USA) bij mijn Amerikaanse gastouders.

Voila! Zes december landen we (hopelijk) in Buenos Aires, het Parijs van het Zuiden.

Advertisements
Categories: Dreaming | Tags: , , , , | 1 Comment

Post navigation

One thought on “Welkom!

  1. debrun fred

    Dag beiden,

    Alles goed daar…geniet er maar van.
    We gaan jullie volgen…

    groeten Conny en Fred

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: