Het Stenen Woud

Kunming werd de thuisbasis van waaruit we het Stenen Woud zouden bezoeken. Kunming zou één van de minst vervuilde steden van China zijn, maar bleek ook een eeuwigdurende bouwwerf.Veel tijd brachten we er niet door, maar toch grepen we de kans om ‘s morgens naar het ‘Green Lake’-park te gaan en er verschillende groepen mensen te bekijken die bezig waren met hun ochtendoefeningen, taichi, aerobic dance of andere.

Het Stenen Woud zou volgens de gids een absoluut hoogtepunt van onze reis worden. Het ‘woud’ is een gebied van gesteente dat door de geschiedenis heen is geërodeerd door natuurlijke condities en op die manier een soort stalagmieten heeft gevormd die op versteende bomen lijken.


Onze gids wist ons evenwel ook te vertellen dat dit één van de meest populaire vakantiebestemmingen is voor de Chinezen – en dat was eraan te zien. De paden zagen zwart van het volk en elke drie stappen liep je in iemands foto, als ze je al niet vroegen om mee op de foto te gaan staan want Chinezen zien ons blijkbaar graag.
Toch leek het alsof onze gedachten werden gelezen door de gids, want al snel zochten we een verlaten padje op waar we alleen waren en foto’s konden schieten zonder luide medemensen.

Dineren deden we die avond in een fondue-restaurant in Kunming, waar geen woord Engels werd gesproken. De tafel had een groot gasvuur in het midden waarop een grote wokpan werd geplaats met één spicy (écht spicy) en één lekkere, milde bouillon. We bestelden kip en groenten (lees: we duidden in onze trotter het Chinese woord voor kip en kool aan), en dat was exact wat we kregen: Chinese kool en een kleine kip, rauw en in stukken gehakt, inclusief hoofd en poten. Only in China…

Een kip - niet meer, niet minder

De bouillon was heerlijk van smaak en dit gerechtje heeft ons best gesmaakt. We vonden wel dat we een dessertje verdiend hadden, en dat vonden we in één van de vele bakkerijen hier in Kunming.

Verdiend dessertje

Advertisements
Categories: China, Uncategorized | Tags: , , | 2 Comments

Post navigation

2 thoughts on “Het Stenen Woud

  1. Wauw! Volgens mij hebben we een heel mooi stukje van helaas over moeten slaan. Ziet er prachtig uit! Geniet!

    • Het was inderdaad erg indrukwekkend, zeker als je weet dat dit bos zich zo over ettelijke kilometers uitstrekt! China kon ons weer eens verbazen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: