Laatste halte: Hong Kong

De laatste halte van deze reis is Hong Kong. Tot nu toe keken we wel met één oog naar de weerberichten voor Hong Kong en zagen we dat het goed was: 28 graden, met meestal een zonnetje. Viel dat even tegen bij het landen zeg. 28 graden, dat wel, maar ook regen en donderwolken! Geen nood zei de gids. “Tomorrow weather is fiiiiine, yes yes, no problem.” Waar hadden we dat nog gehoord… De rest van ons verblijf regende het, met af en toe een paar minuutjes droog. Toegegeven het bleef 28 graden en de skyline kreeg een extra dramatische toets!

Ferry Kowloon City - Hong Kong Island

Nu goed, door het weer zat lekker rondkuieren in de grote stad en het bezoeken van parkjes en marktjes er niet echt in. De enige andere activiteit die je in Hong Kong zeker moet gedaan hebben,  gaan shoppen in de ontelbare shopping centers, is natuulijk wel perfect doenbaar. Zo geschiedde het: 2 dagen gingen we shoppen in de prachtige shopping centers. Grappig genoeg zagen we er de mooiste en meest luxueze toiletten van heel de reis (van heel mijn leven zelfs) en aten we heerlijke pizza, pasta, bananancrumble, panini’s en dronken we lekkere koffie! Het bleef hoofdzakelijk bij ‘window-shoppen’ en we keken onze ogen uit in de prachtig gedecoreerde winkels en op de dure stukken van Burberry, Boss, Calvin Klein, … .

We namen de ‘speelgoed’trammetje op Hong Kong Island en gingen met de Peak Tram naar Victoria Peak, waar we een prachtig uitzicht kregen. En dat op een zeldzaam droog moment!

Tram op Hong Kong Island

View from Victoria Peak

Skyline

Dit was het einde van onze reis door China! Het was de moeite!

Advertisements
Categories: China | Tags: , | 1 Comment

Post navigation

One thought on “Laatste halte: Hong Kong

  1. conny

    weer mooie foto’s hoor, ik geniet er mee van als ik alles zo bekijk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: