A different kind of paradise

Before we found our new, temporary home in this little piece of paradise, we went to Los Glaciares National Park. A whole different kind of paradise!

Na een tiental dagen in Puerto Natales in Chili was het alweer tijd voor iets nieuws: terug naar Argentinië, waar we het Nationaal Park Los Glaciares zouden bezoeken, bekend voor zowel de “Perito Moreno” gletsjer als de “Mont Fitz Roy”, een pracht van een berg.

De Perito Moreno bezochten we met een dagtocht vanuit El Calafate, de “Big Ice”, waarin je niet alleen de balkonnen bezoekt die frontaal op de gletsjer uitkijken, maar ook een 3 uur durende tocht maakt op de gletsjer.

De balkonnen zijn aangelegd recht tegenover de gletsjer, langs één kant van het kanaal dat de gletsjer van het land scheidt, zodat je echt met je neus op de gletsjer staat. De gletsjer is de enige gletsjer ter wereld die niet krimpt. Maar hij groeit ook niet. Er breekt en smelt ongeveer evenveel ijs af aan de voorkant als dat er nieuw ijs en sneeuw gevormd wordt aan de oorsprong ervan. De gletsjer lijkt constant te grommelen en er breken geregeld grote stukken ijs af, die met het nodige gekraak en gerommel in het ijskoude water donderen. Impressionant!

Daarna was het tijd voor het echte werk: het ijs op! Na een wandeling van 50 minuten langs de gletsjer, mochten we de stijgijzers aanbinden en gingen we in een groep van 9 met twee gidsen het ijs op. De gidsen zochten een weg op het ijs en houwden een pad uit waar nodig. We zagen kleine gletsjermeren en –inhammen, gevaarlijke crevasses en vooral veel bergen rondom ons. We hadden schitterend weer, met rode wangen op het einde van de dag. Blijkbaar toch beter meer dan één laag sunblock smeren… Anyways, een geweldige ervaring!

Terug beneden, namen we de boot naar de bus en kregen we nog een glaasje whiskey met, jawel, gletsjerijs!

De volgende dagen stonden in het teken van de Fitz Roy: we deden opnieuw een poging tot het maken van een trektocht, en deze keer slaagden we met glans. Anders dan in Torres del Paine, ligt er een stadje, El Chaltén, midden in het Nationaal Park, en kan je zonder veel problemen verschillende dagtochten maken. Wij besloten er toch vijf dagen met de tent op uit te trekken, op het gemak, met zo’n drie uur wandelen per dag, en dus meer kamperen dan trekken. De natuur was verbluffend, geen woorden voor. We laten de foto’s het verhaal vertellen…

(More pictures on Facebook)

Advertisements
Categories: Argentina | Tags: , , , , , , | 6 Comments

Post navigation

6 thoughts on “A different kind of paradise

 1. Magalie

  Prachtiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiig & jullie zien er happy & healty uit 😉 xxx

  • Christophe

   Zo voelen we ons ook 🙂 Het was echt supervreemd om op dat ijs te lopen, maar zo mooi! Enkel de sunblock heeft zijn werk niet helemaal gedaan :D.

 2. conny

  wat een geweldige foto’s, om jaloers op te zijn
  dikke kus

 3. Hilde

  Met zo’n foto’s doen jullie het ook echt wel jullie zelf aan als ik zaag achter een nieuwe post… de foto’s geven me een zwaar vermoeden van hoe geschift prachtig het daar wel niet moet zijn, ik kan er goed inkomen dat je daar geen woorden voor hebt! Geniet ervan!! xx

 4. Emilie

  Wow! Zo’n super coole foto’s! Wat een ervaring, wandelen op een gletsjer met stijgijzers! But don’t forget folks: WEAR SUNSCREEN! x

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: