Santiago en de Maipo vallei

Met Santiago deden we eindelijk de tweede hoofdstad op onze trip aan, en met een gemiddelde temperatuur van 30 graden, beloofde ook dit weer een topper te worden.

Logeren deden we bij Ise en Gonzalo, een bevriend Belgisch – Chileens koppel, een zalige afwisseling na al die hostels. Eindelijk een kamer voor ons alleen, een leuke Vlaamse babbel en … stoofvlees! We voelden ons helemaal terug in België!

Zicht vanuit het appartement

Santiago ligt in het heuvelige landschap van de pre-Andes, en dus ook in de stad heb je verschillende heuvels van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de stad. De belangrijkste zijn de Santa Lucía en de San Cristóbal – en die mochten dus zeker niet aan onze citytrip ontbreken.

Santa Lucía

Verder bezochten we ook de “Mercado Central” en enkele andere markten, die sinds eeuwen het kloppend hart zijn van de voedselverdeling in de hoofdstad.

Felipe, de gids van de lodge waarin we eerder werkten, nam ons ook mee naar een populaire, maar opnieuw eeuwenoude kroeg, waar de studenten zich na de les tegoed doen aan “terremotos” (aardbevingen), “tsunamis” en “chichons”.  Daarvan zijn geen foto’s beschikbaar, maar de namen spreken voor zich.

Om ons bezoek af te sluiten, besloten we ook een “Bike & Wine”-tour (gelukkig in die respectievelijke volgorde) te doen in de Maipo vallei. De vallei ligt op zo’n uurtje rijden van Santiago, en is de thuis van verschillende wijngaarden. De variëteiten zijn uitgebreid: er wordt Merlot, Cabernet Sauvignon, Chardonnay en niet te vergeten Carmenère, dé Chileense druif bij uitstek, verbouwd (meer info over Carmenère). De omgeving en de wijngaarden waren best wel anders dan we gewoon zijn in Europa, maar de wijn die we proefden, was toch niet slecht. Al laten we in het midden of de Chileense wijn nu zoveel beter is dan de Europese.

Advertisements
Categories: Chile | Tags: , , , , , , , , , , | 2 Comments

Post navigation

2 thoughts on “Santiago en de Maipo vallei

  1. Dawn

    Take a bottle back to share with us!! Or at least get an address to see if they will send some.

    • Christophe

      Oh we’ll make sure we’ve got plenty of grape juice when we get to you guys. If it’ll be Chilean, that I don’t know 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: