LA, een duik in onbegrensde zelfexpressie

Van Guayaquil vlogen we dus naar Los Angeles, dat ons – ondanks zijn naam – heel snel deed beseffen dat onze latino-days over waren. Weg met buenos dias en buenas tardes (en hoe vaak we buenos dias in de namiddag ook zeiden), weg met almuerzos en chau; maar hallo “how are you doing today”, gigantische borden op restaurant, en gigantische prijzen. Van de prijs per nacht van ons hostel, konden we in Guayaquil nog drie nachten slapen, hoewel dat nu ook wel niet alles was.

Met onze gehuurde vierwieler cruisden we heel LA rond, van Hollywood naar Venice Beach, van Beverly Hills naar Santa Monica. Grappig ook dat alles daar is zoals we het hadden verwacht (en gezien op tv). En dat vonden we maar goed ook! Brede lanen met palmbomen, chique boutiques en hippe restaurants in overvloed.

Jolien in het Dolby (Kodak) theater, op de trap der Oscars!

En dan hebben we het nog niet gehad over de mensen. Altijd vriendelijk, maar gekleed in de meest excentrieke combinaties. Het resultaat mag er vaak zijn, soms niet, maar ze trekken het zich vooral niet aan. Als we daar nu eens wat van zouden kunnen leren in België..

Na een paar dagen LA besloten we naar het Noorden te rijden langs Highway 1, de kustweg. Onderweg werden we verwend met prachtige uitzichten, en vers fruit en lekker eten langs de weg in overvloed. Onze focus lag duidelijk nog op onze honger stillen (Zuid-Amerika doet wat met een mens).

lekkere lunch bij de zee

zee-olifanten in zicht!

Advertisements

2 thoughts on “LA, een duik in onbegrensde zelfexpressie

    • Ja, het is hier toch ook weer de moeite! Nu zijn we in Noord-Californië, bij Mount Shasta. Tot snel! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s