San Francisco, excentrisme voorbij

Waar excentrisme eindigt en pure zottigheid begint, daar ongeveer ligt de grens tussen LA en San Francisco. Waar je in LA kijkt en er een kleine glimlach op je gezicht verschijnt, daar rollen hier als vanzelf de woorden “oei, ziet daar” over de lippen. De meerderheid van de Franciscanen lijkt tegen zichzelf te praten en met een winkelkarretje rond te lopen op Market Street. OK, niet écht de meerderheid, maar wel toch veel.

We verlegden onze focus opnieuw naar cultuur, en bezochten het SFMoma, één van de meest vooraanstaande musea van moderne kunst. En inderdaad, we zouden wel een paar van de werken aan onze muur kunnen hangen. Alles staat propertjes genoteerd en is beschikbaar bij ons. In geval jullie nog geen geschenkje voor kerstmis hebben ofzo.

Van het SFMoma ging het naar Chinatown en de bar van F.F. Coppola, waar je zijn wijn kan proeven. We konden niet weerstaan, en toegegeven, het was verdorie lekkere wijn. Duur ook. We hebben voor de helft van de prijs kunnen eten die avond (al zat er wel een geurtje aan..).

Dag twee gingen we naar Castro, de wijk die vandaag nog steeds in het teken van Harvey Milk en holebi’s staat. Ook vrijheid en eigenheid staan er nog steeds voorop, toch mooie idealen.

Daarna gingen we naar de baai, van waaruit we Alcatraz zagen liggen. Het lijkt dichtbij, maar geen enkele gevangene schijnt het ooit tot aan de kust gemaakt te hebben. Ik weet ook niet of ze het zouden zeggen als het wel zo was, maar goed. Onderweg kruisden enkele van de bekende, lokale trams ons pad.

Alcatraz, so close, but yet so far..

De dag erna stonden we al te trappelen om te vertrekken naar Sonoma, maar we verlieten de stad in stijl: via de Golden Gate bridge na een ritje langs Lombard street, een gruwelijk steile straat die de bewonders laten zigzaggen hebben om snelrijders tegen te gaan. Snelrijders hebben ze nu niet meer, maar wel een menigte die van ’s morgens tot ’s avonds staat aan te schuiven om van hun straatje af te rijden. Ik denk dat ze al lang spijt hebben van dat idee..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s