Noord-Californië

Op aanvraag van sommige mensen – en ook om een mooi einde voor onszelf aan het verhaal te breien – vertellen we toch nog even wat we eigenlijk nog allemaal in de VS gezien hebben. Tenslotte zijn we allebei nogal  fan van het land van Obama…

Ons oorspronkelijk plan van naar Seattle te rijden en terug lieten we varen, na 7 maanden reizen hadden we meer nood aan rust dan aan dagen autorijden. Meer tijd om te slenteren en te genieten dus!

Na San Francisco trokken we naar de Sonoma wijnvallei, meer down to earth en minder ontwikkeld dan Napa, zo wist onze reisgids ons te vertellen. We hadden echter al snel door dat proeven hier anders verliep dan in het vertrouwde Frankrijk.
In plaats van Franse schuren en wijnkelders zagen we hier prachtige wijnshops, houten proeftogen, compleet met uitgestalde goodies en merchandise. En een gemiddelde proefprijs van 10 dollar, waarin je een vast pakket van wijnen proefde. De cheapskate in onszelf kwam weer boven, en wij gingen druk op zoek naar “coupons”, van visitor center naar visitor center. Maar de aanhouder wint, en we hadden al snel twee gratis proefsessies gevonden.

Hoewel de eerste proeverij een mislukking was, was de tweede proefsessie was een schot in de roos. Het wijnhuis was gelegen op een prachtig terrein, met vulkanische heuvels en waterpartijen om het plaatje te vervolledigen. We kregen een rondleiding in de ondergrondse wijnkelders, en sloten onze tour af met proeven. We kochten een flesje en konden ineens lunchen op hun domein met onze meegebrachte bokes. Top!

aan het genieten – met de paspoorten steeds op zak voor “Bent u wel 21?”-controles

de vulkanische heuvel, met onderaardse wijnkelder

Van Sonoma ging het meer noordelijk, door de wouden van redwoods (oftewel “kustmammoetbomen“), de  hoogste bomen ter wereld. De autorit door de wouden was prachtig, met de ene ‘scenic spot’ na de andere. We keken onze ogen uit!

Verder inlands bezochten we Mount Shasta, een eenzame witte gigant in het landschap. We wandelden, genoten van de zon en de warmte, en van onze kamer in de Best Western Plus. Zo’n luxe, dat hadden we in al die maanden nog niet gehad.

de witte gigant

En vandaar ging het terug naar Zuiden, maar da’s voor een volgende blogpost!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s